loading...

Nafkah Wajib Suami Ambil Tahu, Nampak Biasa2 Sahaja Tapi Kalau Tak Dapat Tunaikan Besar Akibatnya..



iklan responsive


Nafkah wajib suami ambil tahu, Nampak biasa2 jer tapi kalau tak dapat tunaikan besar akibatnya..



1.nafkah zahir bentuk wang. walaupun isteri berkerja , wajib suami beri nakfkah. ” sayang, ambil la duit belanja bulan ini, mana tahu awak nak shopping ke…”



2. Nafkah bersama. bila suami tidak cukup gaji, isteri bantu topup, sedekah yang baik adalah sedekah pada isteri kepada suaminya. bukan menangung suami tapi mencukupkan kekurangan suami. sekiranya suami tak beri nafkah, isteri tak redha, segala perbuatan suami (solat/puasa) walaupun suami alim ulamak.!!!!



3. nafkah batin, bukan sekadar di bilik tidur, tetapi mengembirakan isteri, beri pujian adalah nafkah suami juga. contohnya: ” sesekali puji la isteri, comel la awak pakai tudung mcm tu…,’ walaupun pujian tu macam biasa tapi dah buat isteri happy taw.. hehhe

ikalan saiz 250





JOM DERMA IKHLAS KE :


loading...

0 Response to "Nafkah Wajib Suami Ambil Tahu, Nampak Biasa2 Sahaja Tapi Kalau Tak Dapat Tunaikan Besar Akibatnya.."

Post a Comment

loading...
'));