loading...

“JANGAN BAGI ANAK DAN MENANTU TINGGAL KAT RUMAH LEBIH DARI 2 BULAN…”INI PENJELASANNYA..



iklan responsive


Suatu hari nanti, semua nanti akan dapat rezeki jadi mak mertua. Moga Allah SWT permudahkan. Bila sudah jadi mak mertua nanti, bacalah post ini balik.

1. Kalau anak perempuan, minta sajalah menantu bagi duit mas kahwin semampunya. Tidak payah meminta hantaran bagai. Kahwinkan anak dengan simple sekali. Kalau menantu itu nanti anak Sultan Brunei, itu takpalah. Buatlah kenduri 40 hari 40 malam. Tak ada siapa kisah. Jgn lupa jemput saya.

2. Jangan bagi anak dan menantu tinggal kat rumah lebih dari 2 bulan. Bulan ketiga kahwin, suruh aje dia orang keluar rumah dan cari tempat lain.

3. Tak payahlah masuk campur hal anak menantu. Sukahati dia oranglah nak susun perabot macamana, nak potong sayur style apa, nak masak nasi pakai dapur apa! Lantaklah dia orang

4. Menantu kalau perempuan, biarlah dia nak buat apa kat rumah dia. Nak mandikan anak ke atau mandikan anak 2 hari sekali ke. Biarlah. Kalau cucu tu masam sangat, mandikan sendiri.

5. Biar anak kita hidup dengan orang yang dia sayang cara dia. Kalau anak lelaki kita nak tolong isteri dia masak dan mengemas, biarkan. Dia kan dah besar, taulah dia nak hidup

6. Tak payah gosip ngan anak2 lain pasal menantu. Ingat! Anak kita pun menantu orang gak

7. Kalau anak ngan menantu bergaduh, bgtau anak, tak payah mengadu. Selesaikan sendiri.

8. Kalau menantu tu jenis orang susah tak berduit, jangan dibezakan dia. Mana tahu masa depan nanti dialah yang basuhkan berak kencing kita dalam seluar sebab dia yang paling free sekali. Menantu yang kaya tu busy kerja. Jangan menyesal pulak.

9. Jadilah mertua yang waras dan beriman.

10. Jangan buat tak tentu ngan anak orang. Allah tu tak lupa.

Sumber : Normaliza Mahadi

ikalan saiz 250





JOM DERMA IKHLAS KE :


loading...

0 Response to "“JANGAN BAGI ANAK DAN MENANTU TINGGAL KAT RUMAH LEBIH DARI 2 BULAN…”INI PENJELASANNYA.."

Post a Comment

loading...
'));