loading...

Tilam Lama ‘Masih Terlihat Elok Dan Bersih’, Tapi Sekali Dibuka, Ternyata “Isinya” Di Luar Dugaan !!!BERWASPADALAH..iklan responsive


Satu pertiga dari kehidupan seseorang dihabiskan di tempat tidur. Setiap hari kita juga akan menggunakan tilam untuk rehat dalam waktu yang lama.

Tapi sebenarnya apa sebenarnya yang ada didalam tilam? Jom lihat apa yang sebenarnya ada pada lapisan tilam.

Mestipun tilam sudah digunakan selama 10 tahun, tapi dari luar kelihatannya masih bagus, elok dan bersih, sama sekali tidak ada kerosakan.

Tapi walaupun begitu bahagian dalam tilam jika dibuka, mesti kelihatan bersih, ternyata ‘spring’nya sudah berkarat.

Jika dilihat dengan alat pengesan dengan amplifikasi (perbesaran) hingga 40 juta kali, kelihatan gambar yang sangat mengerikan; Di skrin alat pengesan itu kelihatan telur-telur serangga dan tungau yang bersarang disana.Jadi, jangan berfikir tilam yang kelihatan bersih dan baik-baik saja, tidak ada bakteria dan tungau yang hinggap.

Oleh kerana itu, membersihkan tilam secara teratur adalah hal yang sangat penting. Untuk diketahui, sebuah tilam yang sudah digunakan selama 3 tahun, dan tidak dibersihkan.

Maka paling tidak ada 1 milion bakteria yang bersarang disana. Jika tilam sudah digunakan lebih dari 10 tahun, maka sebaiknya ganti tilam dengan yang baru!

semoga bermanfaat

ikalan saiz 250

JOM DERMA IKHLAS KE :


loading...

0 Response to "Tilam Lama ‘Masih Terlihat Elok Dan Bersih’, Tapi Sekali Dibuka, Ternyata “Isinya” Di Luar Dugaan !!!BERWASPADALAH.."

Post a Comment

loading...
'));